søndag den 28. april 2013

TEGNESERIEUNIVERSETS SYV NÆSTSTØRSTE GÅDER
















Man kan ikke have syv næstestørste gåder, men det har vi her, af den simple grund, at jeg har fortalt om de første syv andetsteds på bloggen.
Det er altid god motion at lege på de tomme pladser i kunstens verden - med tegneserierne er det anderledes end i litteraturens og teatrets, fordi de fiktive karakterers historier og skæbner ligger fast som en del af resultatet. Mange tegneseriefigurer har en lettere tilknytning til nu'et - eller måske endda evigheden, fordi de optræder så veloplagt og ubekymrede hver gang man rammer dem.
God fornøjelse.

8) Bander Kaptajn Haddock over sine tømmermænd?
Ingen tvivl om at han har dem tid til anden - men er han mand nok til at bære dem, eller måske skulle man spørge om man kan angre ved at udskrige eder? Jeg har ingen problemer med at se ham bande over en vederstyggelig dunken fra imbecile åndsamøber der forsøger at bryde ud af kraniekassen på det skæggede barskab.

9) Kender Hulken sin egen styrke?
I Avengers-filmen antydes en intellektuel bro mellem Bruce Banner og Hulken, som jeg synes er for sentimental, men man kunne kunne godt lege med tanken om at den fåmælte kolos faktisk godt ved hvor stærk den er - at styrken er noget af det, der trækker vreden igang.

10) Hvor køber Joakim von And sine galoscher?
Og hans andre beklædningsgenstande for den sags skyld? Handler han ind i Andebys pendant til 'Tøj og sko' eller er han prisbevidst på den dyre måde? Jeg ser ham helst i en tarvelig butik, hvor han tilmed tinger om prisen - men tror måske godt man kunne forestille sig han fik tingene specialfremstillet … Ved dette spørgsmål er jeg nødt til at tilgives, hvis der findes en historie om netop denne problemstilling i ændernes krøniker. Jeg kender den ikke.

11) Hvorfor besøger Lucky Luke aldrig sine forældre?
Den ridende mr Perfect er en ret dårlig sønnike er han ikke? Man kunne mistænke ham for at have et kompleks til fælles med Tintin, Sølvpil og Prins Valiant … Så meget som han rider rundt, skulle det da på et eller andet tidspunkt være sandsynligt at komme i nærheden af sit fødested. Kan selvfølgelig hænde han er kalkeret over apokalypsens syv ryttere. I så fald er han lovligt undskyldt. Og nok heller ikke bøsse.

12) Kan Nuser spille skak?
Ja, det kan han givetvis. Men hvorfor gør han det så ikke? Og hvorfor skriver han ikke sin roman færdig? Kan det tænkes han er en distanceblænder? En åndssnob? Altså egentlig bare en hund med lidt over middelmådig hundeforstand. Hvor dum er Søren Brun så?

13) Kan Corto Maltese tegne sig selv?
Det ville være en virkelig smart måde at finde ud af, om han godt ved han er en tegneseriefigur på. 

14) Er alle Ferd'nans dage delt ind i uheldige episoder?
Til forskel fra en del andre stribede karakterer, så er Ferd'nans oplevelser ofte baseret på almindelige hændelser med regnvejr, aviser, nøgler, tøj og sko. Man tænker han kunne have brug for, for een gangs skyld at kunne finde sine tøfler og have en lænestol til rådighed. 

Fortsættes.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar